Ethereum overtreft Bitcoin voor de dagelijkse verrekening, maar er is een addertje onder het gras.

 Juli 2020      
 Bitcoin   

Ethereum is recentelijk uitgegroeid tot ’s werelds meest populaire blokketen voor de dagelijkse afrekening, en overtreft daarmee de Bitcoin. Stabiele munten zijn echter de katalysator geweest voor het verplaatsen van geld op het Ethereum-netwerk, niet ETH zelf.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat Ethereum ‚voorbij Bitcoin‘ is gewaaid in termen van dagelijkse verrekeningswaarde, wat een bewijs is van de toename van de economische activiteit op het netwerk.

Ethereum verslaat Bitcoin op economische activiteit

De onderzoeker van Messari, Ryan Watkins, heeft onlangs zijn bevindingen gepost waarin hij stelt dat Ethereum een kwart geleden vrijwel gelijk was aan Bitcoin in de waarde van de dagelijkse afrekening. Een kwart later is Ethereum voorbij Bitcoin geblazen.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt Ethereum nu gemiddeld meer waarde per dag vereffend dan Bitcoin Loophole. Voor de meting van deze metriek omvat Ethereum alle ERC-20 penningen, inclusief de stablecoin juggernaut, Tether, terwijl Bitcoin alleen USDT bevat die op Omni is uitgegeven.

De DeFi liquiditeitsrazernij heeft het momentum voor het gebruik van etherische olie gedreven, omdat het de basis vormt voor de embryonale industrie. Elke dag deze maand, DeFi totale waarde vergrendeld heeft een nieuwe all-time high, en vandaag is niet anders als het bereikt 3 miljard dollar, volgens Defipulse.com.

De stijging van de vestigingswaarde is echter vooral toe te schrijven aan stabiele munten, en ook voor hen is 2020 een groot jaar geweest. Niet alleen is de uitgifte van Tether gestegen tot een top 9 miljard dollar – een toename van 125% van de marktkapitalisatie alleen al dit jaar – maar er zijn ook anderen gevolgd.

USDC en Dai zijn beide gestegen met de uitgifte van USDC’s tot meer dan $1,1 miljard, waarbij $250 miljoen USDC naar Compound gaat. De uitgifte van Dai steeg met $72 miljoen, waarbij meer dan $78 miljoen ook in Compound ging, aldus Watkins;

„Alle bovengenoemde Ethereum vertegenwoordigt meer dan 65% van alle uitgegeven stablecoins, en meer dan 85% van stablecoin transactiewaarde,“

DeFi platform Curve heeft ook toegevoegd aan de stablecoin frenzy, omdat het aanzienlijk kan verminderen slip op stablecoin swaps, waardoor het platform superieur is aan gecentraliseerde beurzen en OTC-desks voor stablecoin handel.

Tether Chasing Bitcoin

Een vergelijkbare grafiek van Watkins geeft aan dat USDT zelf de Bitcoin zou kunnen overtreffen in termen van dagelijkse transactiewaarde.

„USDT kan binnenkort de Bitcoin overtreffen als de dominante valuta op openbare blokkades. In het tweede kwartaal van 2020 had Stablecoins weer een historisch kwartaal en stond het in het middelpunt van de DeFi-boom.

Hij voegde eraan toe dat Tether in absolute termen veruit het meest bijdroeg, met een groei van 3,5 miljard dollar, en daarmee de eerste stabiele munt werd die de grens van 10 miljard dollar doorbrak.

Het Ethereum netwerk mag dan nu deze onderscheiding hebben, maar het, en de vele andere fundamentele factoren, moeten nog worden weerspiegeld in de ETH-prijzen, die nog steeds glansloos zijn rond het $235 niveau. Een openbaar testnet en hernieuwde hoop op de lancering van ETH 2.0 dit jaar zijn misschien de enige dingen die de markten in beweging brengen.